Ενημέρωση

Πηγή: Οδοντιατρικό Βήμα, ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017, τεύχος 117, σελ. 26-27

Συνέντευξη στο Οδοντιατρικό Βήμα του Προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) κ. Θεόδωρο Κουϊμτζή.

 

                                                EATHLO FB COVER

 

Η 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ με θέμα «Αθλητικοί Στοματικοί Νάρθηκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες» θα πραγματοποιηθεί την 4η Νοεμβρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα. Το «ΟΒ» έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) κ. Θεόδωρο Κουϊμτζή, ο οποίος μίλησε για όλα όσα θα δούμε στην ημερίδα, καθώς και για την μέχρι τώρα δραστηριότητα της Εταιρείας.

Κύριε Κουϊμτζή, η 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ είναι γεγονός. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τη διοργάνωση αυτής της Ημερίδας;
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία της συνέντευξης αυτής στον τόσο φιλόξενο χώρο του «Οδοντιατρικού Βήματος».
Η 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ θα πραγματοποιηθεί την 4η Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση έχουμε την τιμή να τελεί υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ), μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών.To θέμα της Ημερίδας είναι: «Αθλητικοί Στοματικοί Νάρθηκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες».
Για τον σκοπό αυτό έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε ομιλητές εγνωσμένης επιστημονικής αξίας. Επιδίωξή μας είναι να παρουσιαστεί σε βάθος το θέμα των αθλητικών ναρθήκων και να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για την Οδοντιατρική, Οδοντοτεχνική και την Αθλητική κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, θα υπάρχει έκθεση οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών προϊόντων.
Το ξενοδοχείο Royal Olympic, όπου θα λάβουν χώρα οι εργασίες της Ημερίδας, βρίσκεται απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός και η πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πολύ εύκολη (στάση μετρό Ακρόπολη).
Η Ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα «OLYMPIA HALL» του ξενοδοχείου, η οποία αποτελεί εντυπωσιακό χώρο υψηλών απαιτήσεων, με φυσικό φωτισμό και πλήρη, υπερσύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Το μεσημεριανό γεύμα θα προσφερθεί στο “IOANNIS” Roof Garden Restaurant, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, με πανοραμική θέα των Στύλων του Ολυμπίου Διός, την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο, το Καλλιμάρμαρο και τον Λόφο του Λυκαβηττού.

Πώς καταλήξατε στην επιλογή αυτού του θέματος;
Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων ασχολείται στην πατρίδα μας με δημοφιλή αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ποδήλατο, πολεμικές τέχνες και άλλα, τα οποία είναι υψηλού κινδύνου για τραυματισμούς στην περιοχή του προσώπου και του στόματος.
Το 34% των τραυματισμών στην περιοχή της κεφαλής συμβαίνει κατά την αθλητική δραστηριότητα και στο μεγαλύτερό τους ποσοστό στα παιδιά και τους εφήβους, ανάλογα βέβαια με το προφίλ του κάθε αγωνίσματος. Τέτοιοι τραυματισμοί προκαλούν σημαντικό λειτουργικό και αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή του προσώπου, ενώ ο ψυχολογικός αντίκτυπος στην καθημερινότητα των αθλητών είναι πολύ μεγάλος. Ο αθλητής που φτάνει στο ιατρείο μας αναγκάζεται να δαπανήσει σημαντικά ποσά και πολύτιμο χρόνο σε όλη του τη ζωή για την επανορθωτική, ενδοδοντική, χειρουργική και προσθετική αποκατάσταση της περιοχής που δέχθηκε τον τραυματισμό. Το κόστος θεραπείας και δια βίου παρακολούθησης ενός τραυματισμένου ή απολεσθέντος δοντιού είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μπορεί να φτάσει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. (Στις ΗΠΑ έχει υπολογιστεί σε 5.000-20.000 δολάρια).
Αυτές οι καταστάσεις είναι τελείως ανεπιθύμητες και θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί με τη χρήση προστατευτικών μέσων όπως εξατομικευμένου αθλητικού στοματικού νάρθηκα, που μειώνει δραστικά τον κίνδυνο τραυματισμών και προσφέρει ουσιαστική υπηρεσία στον αθλητή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γίνει κατανοητή από τους αθλητές και τους προπονητές τους η αναγκαιότητα χρήσης τους. Άλλωστε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) στις θέσεις ομοφωνίας που δημοσίευσε το 2009, έχοντας υπόψη τα έντονα προβλήματα τραυματισμών στον αθλητικό χώρο πρότεινε τη χρήση από τους αθλητές εξατομικευμένου στοματικού νάρθηκα, ειδικά για όσους συμμετέχουν σε αθλήματα υψηλού κινδύνου για τραυματισμούς.
Στη χώρα μας, η χρήση τέτοιων ναρθήκων είναι αρκετά περιορισμένη. Υπάρχει δηλαδή έλλειμμα ενημέρωσης και εδώ βρίσκεται η δική μας ευθύνη, ως οδοντιατρική κοινότητα. Θα πρέπει να ενημερώσουμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στηριγμένοι στην έρευνα των τελευταίων χρόνων, για την ανάγκη της σωστής επιλογής ενός νάρθηκα κατασκευασμένου στο ιατρείο, ανάλογα με τις ανάγκες του αθλητή και του αθλήματος, αντί να βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς που στιγματίζουν τη ζωή του αθλητή και που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το παιδί μας.
Η ΕΕΑΘΛΟ με την Ημερίδα αυτή θέλει να αναδείξει το πρόβλημα και να ενημερώσει ολοκληρωμένα τους Οδοντιάτρους και τους Οδοντοτεχνίτες, προσφέροντάς τους ένα εργαλείο γνώσης, ώστε με τη σειρά τους να είναι σε θέση να ενημερώσουν τον κάθε ενδιαφερόμενο και να του προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τομέα της πρόληψης τέτοιων τραυματισμών.
Στόχος και επιδίωξή μας είναι να υπάρχει η μέγιστη προστασία των αθλητών έναντι των τραυματισμών, με τη χρήση των κατάλληλων εξατομικευμένων αθλητικών στοματικών ναρθήκων.

Μιλήστε μας σας παρακαλώ για το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές.
Αρχικά, θα παρουσιαστούν στατιστικά στοιχεία και περιστατικά τραυματισμών στο πρόσωπο και τα δόντια κατά την αθλητική δραστηριότητα από τη Στοματική και Γναθοπροσωπική Κλινική των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ΚΑΤ. Ο υπεύθυνοι των κλινικών αυτών, κ.κ. Φ. Τζέρμπος και Γ. Ράλλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θα ενημερωθούμε για το σύνολο των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι αθλούμενοι, και θα μας μεταφέρουν την εικόνα στον Ελλαδικό χώρο. Ο κ. Φ. Τζέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ και η κ. Ε. Παραρά, Επιμελήτρια Α του ΚΑΤ, θα μας μεταδώσουν την πολύτιμη εμπειρία τους και θα μας δείξουν το πλούσιο υλικό των κλινικών τους από αυτές τις ανεπιθύμητες καταστάσεις, ώστε να αποτελέσουν στοιχεία προβληματισμού για την ανάγκη πρόληψης τέτοιων κακώσεων στην περιοχή του προσώπου και της κεφαλής.
Εν συνεχεία, θα παρουσιαστούν οι Θέσεις Ομοφωνίας της Επιστημονικής Επιτροπής για τους Αθλητικούς Νάρθηκες υπό την προεδρία του Καθηγητή ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννη Τζούτζα. Η επιτροπή αυτή, εργάστηκε σε βάθος βασισμένη στην τεκμηρίωση ώστε να υπάρξει ένα επιστημονικό κείμενο-ντοκουμέντο που θα περιγράφει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι αθλητικοί στοματικοί νάρθηκες για την προστασία των αθλητών και των αθλούμενων. Αυτή η τόσο σημαντική έρευνα, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δημοσιοποιηθεί στην Ημερίδα αυτή και θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μπορούν να στηριχθούν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες για την κατασκευή ενός αποτελεσματικού, υψηλών προδιαγραφών, αθλητικού νάρθηκα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Καθηγητή κύριο Τζούτζα και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, κ.κ. Θ. Τασόπουλο, Φ. Συνοδινό και Χ. Χρυσαφίδη για την τόσο σημαντική δουλειά τους.

Εκ των όσων γνωρίζω, θα υπάρχει και παρουσία ξένων ομιλητών. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια σχετικά με το τι θα περιλαμβάνουν οι ομιλίες τους;
Τη σκυτάλη θα πάρουν οι δύο κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας η Καθηγήτρια Dr Regina Queiroz και ο Fabio Fantozzi, από την Ιταλία, οι οποίοι αποτελούν το ακαταμάχητο δίδυμο Οδοντιάτρου-Οδοντοτεχνίτη παγκοσμίως στον τομέα των αθλητικών ναρθήκων, για να φωτίσουν κάθε πτυχή του θέματος στηριγμένοι στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και έρευνες. Το πλούσιο βιογραφικό των ομιλητών καθώς επίσης η απαράμιλλη ικανότητά τους στην μετάδοση των γνώσεων πάνω σε αυτό το αντικείμενο θα μας εξασφαλίσει μία συναρπαστική συνέχεια, πλήρη γνώσεων. Θα υπάρχει μετάφραση των ομιλιών στα ελληνικά.
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η Dr Regina Queiroz είναι εξειδικευμένη στην Παιδοδοντιατρική, Ορθοδοντική και Οδοντιατρική Ακτινολογία και έχει μετεκπαιδευθεί στην Αθλητική Οδοντιατρική και Ιατροδικαστική Στοματολογία στην Ιταλία. Επίσης έχει Master στη Μελέτη κι Αξιολόγηση της Στάσης Σώματος κατά την Άθληση (Sport Posturology)-Ιταλία και τη Σωματική Άσκηση και Υγεία (Physical Activity and Health)-Ισπανία. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συνολικής Οδοντιατρικής Αντιμετώπισης (International Academy of Integral Dentistry)- Ιταλία και αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ακαδημίας Αθλητικής Οδοντιατρικής (SPOD)- Πορτογαλία. Τέλος είναι συντονίστρια και καθηγήτρια στο μάθημα της Αθλητικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Sao Leopoldo Mandic- Σάο Πάολο, Βραζιλία.
Ο Fabio Fantozzi είναι ένας καταξιωμένος παγκοσμίως οδοντοτεχνίτης και δημιουργός του ορθοδοντικού εργαστηρίου Orthofan (κοντά στην Ανκόνα-Ιταλία). Τον Μάρτιο του 2006, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άρθρου στο Εθνικό Συνέδριο της ORTEC- Καζέρτα- Ιταλία. Από το 2009, διδάσκει στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Τεργέστης. Από το 2010, είναι ομιλητής για ορθοδοντικούς μηχανισμούς της ISO (Institute of Dental Studies) Leone Ltd.- Φλωρεντία.
Από το 2012, διδάσκει στο Ορθοδοντικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «δεξιοτέχνη στην Ορθοδοντοτεχνική». Έχει επίσης συνεργαστεί με τα πανεπιστήμια της Μεσίνας, Σιέννας, Περούτζιας, Λ’ Ακουίλα και Κιέτι της Ιταλίας.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Technica Ortodontica» (Ορθοδοντοτεχνική) και «Sport Mouthguards, what is indispensable to know» (Αθλητικοί νάρθηκες, όλα όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζετε), καθώς επίσης πολλών επιστημονικών-τεχνικών άρθρων σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο.
Ο Fabio Fantozzi με την Dr. Regina Queiroz, δίνουν σεμινάρια σε πολλές χώρες παγκοσμίως για τους επαγγελματικούς αθλητικούς νάρθηκες, παρουσιάζοντας νέα πρωτόκολλα, υλικά και τεχνικές. Το άριστο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας, με τελικό σκοπό την μέγιστη προστασία του αθλητή ή αθλούμενου από ενδεχόμενο τραυματισμό του.
Οι ομιλητές θα αναλύσουν, ο καθένας από τη σκοπιά του, από το Α έως το Ω όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε τόσο στο ιατρείο αλλά και στο εργαστήριο, από την πρώτη εξέταση και τη διερεύνηση των αναγκών του αθλητή, τον τύπο του αθλητικού νάρθηκα, μέχρι την κατασκευή, τον έλεγχο στο στόμα και την παράδοσή του, με τις οδηγίες που θα πρέπει να τον συνοδεύουν.
Θα παρουσιαστούν ειδικές κατασκευές για αθλητές υπό ορθοδοντική θεραπεία και ιδιαίτερα προβλήματα, νάρθηκες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως στην άρση βαρών καθώς επίσης tips για την καλύτερη προώθησή τους στο ιατρείο. Θα δούμε νάρθηκες νέας γενιάς που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και γνώση και φιλοδοξούν να βοηθήσουν τους αθλητές στην επίτευξη των στόχων τους.

Τι σας έκανε να καταλήξετε στη συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (ΠΟΕΟ);
Εκ των όσων ανέφερα, η άρρηκτη συνεργασία οδοντιάτρου-οδοντοτεχνίτη, ειδικά στο θέμα των αθλητικών ναρθήκων, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση και συνεπάγεται το άριστο αποτέλεσμα για την προστασία των αθλητών από ενδεχόμενο τραυματισμό τους. Σιγά-σιγά αφήνουμε πίσω τις εποχές που ο καθένας κινείτο μεμονωμένα και πάμε σε συνεργασίες για το κοινό καλό. Η Ημερίδα αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες κατασκευής των ναρθήκων τόσο από τη μεριά του Οδοντιάτρου όσο και του Οδοντοτεχνίτη. Οπότε η συνεργασία αυτή ήταν το φυσικό επακόλουθο και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών (ΠΟΕΟ) ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμά μας.
Ένα νέο στοιχείο αυτής της Ημερίδας είναι το βήμα που δίνουμε στους Οδοντοτεχνίτες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε ειδική συνεδρία και με τη μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (posters) και θεματολογία σχετική με τους νάρθηκες.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας, θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για την ΕΕΑΘΛΟ και τις δράσεις της.
Η Εταιρεία μας μετράει ήδη 3,5 περίπου χρόνια ζωής, με σημείο αναφοράς τον ιστότοπό της: http://www.sportsdentistryhellas.gr/. Σκοπός μας είναι να καλύψουμε το κενό που υπήρχε στον τομέα της Αθλητικής Οδοντιατρικής και να έλθουμε κοντά στους αθλητές, βοηθώντας τους να απαλλαγούν από οδοντιατρικά προβλήματα.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οδοντιατρικά προβλήματα των αθλητών, να ενημερώσουμε υπεύθυνα όλους τους εμπλεκόμενους, να επιμορφωθούμε επιστημονικά ως οδοντίατροι από τους ειδικούς μέσα από Ημερίδες και Συμπόσια που διοργανώνουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα και τέλος, να συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις που προάγουν τη στοματική υγεία των αθλητών. Μια τέτοια δράση είναι η συμμετοχή μας φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην υγειονομική κάλυψη του Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί 12 Νοεμβρίου 2017 και αποτελεί ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός, τεράστιας εμβέλειας. Μέλη της ΕΕΑΘΛΟ, εξοπλισμένοι με κιτ πρώτων οδοντιατρικών βοηθειών, θα καλύψουν οδοντιατρικά τον Μαραθώνιο και τους παράπλευρους αγώνες, που φιλοδοξούν φέτος να ξεπεράσουν σε συμμετοχή τους 50.000 αθλητές από όλον τον κόσμο.
Αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας και με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης καλώ τους συναδέλφους Oδοντιάτρους που ενδιαφέρονται για την Αθλητική Οδοντιατρική στη χώρα μας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας κάνοντας την εγγραφή τους στην ΕΕΑΘΛΟ. Η ενεργός ενασχόλησή τους με την Αθλητική Οδοντιατρική θα τους δώσει τη χαρά της προσφοράς και τη δυνατότητα να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προσεγγίσουν μια τεράστια ομάδα συνανθρώπων μας, ενισχύοντας το επαγγελματικό τους προφίλ.
Τα μέλη της ΕΕΑΘΛΟ τυγχάνουν ειδικών προνομίων μεταξύ των άλλων:
α) Παρακολούθηση όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων της Εταιρείας με μειωμένο κόστος.
β) Πρόσβαση στον ιστότοπο της Εταιρείας, σε περιοχές αποκλειστικά για τα μέλη, όπως στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη, με δωρεάν παρακολούθηση ομιλιών παρελθουσών επιστημονικών μας εκδηλώσεων.
γ) Συμμετοχή στον κατάλογο μελών της Εταιρείας ο οποίος είναι προσβάσιμος στο κοινό.
δ) Συμμετοχή στις δράσεις της Εταιρείας, όπως στην Υγειονομική κάλυψη του Μαραθωνίου.
ε) Δωρεάν λήψη παρουσίασης με τη μορφή power point, σε θέματα Αθλητικής Οδοντιατρικής, για ενημέρωση συλλόγων, αθλητών, προπονητών,κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας επισκέπτεστε τον ιστότοπο http://www.sportsdentistryhellas.gr/ ή να στέλνετε email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να απευθύνετε σχετικά με τη 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ;
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου επιμορφωτικές εκδηλώσεις στους Οδοντιάτρους.
Το πολύ ενδιαφέρον θέμα της Ημερίδας καθώς επίσης οι διακεκριμένοι ομιλητές και ο εξαιρετικός συνεδριακός χώρος συνηγορούν στην πεποίθησή μας ότι θα έχουμε μια πολύ επιτυχημένη Ημερίδα.
Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΑΘΛΟ, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας, με την προσδοκία να αποτελέσουν πηγή γνώσεων, ικανών να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του Οδοντιάτρου και του Οδοντοτεχνίτη προς τους Αθλητές, σε μία αγαστή συνεργασία στον τομέα της πρόληψης των τραυματισμών στην περιοχή του στόματος και του προσώπου.
Σας περιμένουμε όλους για μια δημιουργική Επιστημονική Ημερίδα.

Σημείωση:
Η 2η Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ υποστηρίζεται πλήρως από τον ιστότοπο της ΕΕΑΘΛΟ, http://www.sportsdentistryhellas.gr/ekdiloseis/deyteri-imerida, στον οποίο μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, καθώς επίσης να κάνετε την εγγραφή σας.

 

Κατεβάστε τη συνέντευξη σε PDF μορφή

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670