Ενημέρωση

Συνέντευξη στο site Toothnews του Ιωάννη Τράπαλη, Αντιπροέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής.

Ο κος Γιάννης Τράπαλης, Οδοντίατρος και Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.ΑΘΛ.Ο, θεωρεί αναγκαία την παρουσία κάθε Οδοντίατρου στο Συμπόσιο. Μιλάει επίσης για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και τα ποικίλα θέματα που θα αναπτυχθούν. Ενώ δεν παραλείπει να τονίσει τη σημασία του σεμινάριου που θα γίνει για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Ένα θέμα που όπως μας είπε “είναι πάντα επίκαιρο για έναν επαγγελματία της υγείας αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη”.


- Κύριε Τράπαλη, ποιοί ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην ίδρυση της ΕΕΑΘΛΟ;


ΓΤ: Σκοπός της εταιρίας ήταν να έρθουν οι αθλητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κοντά στις δυνατότητες που τους παρέχει η Οδοντιατρική Επιστήμη, στην μέγιστη ασφάλεια κατά τη διάρκεια της άθλησης και σε τρόπους πρόληψης του τραύματος αλλά και αντιμετώπισής του.

Ταυτόχρονα θέλησε να δώσει στους Οδοντιάτρους που το επιθυμούσαν, την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα στους αθλητές όλων των ηλικιών, που στο σύνολό τους χαρακτηρίζονται από χαμηλό επίπεδο στοματικής υγείας συγκρίσιμο μάλιστα με αυτό των ευπαθών ομάδων του γενικού πληθυσμού. Έτσι ώστε ο γενικός οδοντίατρος να μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στοματικής υγείας στα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές.


- Ποιές ήταν οι δράσεις σας αυτά τα δύο χρόνια της λειτουργίας της εταιρίας;


ΓΤ: Η σημαντικότερη κίνηση πιστεύω ότι ήταν η δημιουργία της ιστοσελίδας μας www.sportsdentistryhellas.gr, που τείνει πλέον να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη στοματική υγεία των αθλητών, αλλά και για τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς που έχουν παιδιά αθλητές. Τελευταία προσθέτουμε και ειδικό κομμάτι για τα μέλη της εταιρίας, που περιλαμβάνει άρθρα και συζητήσεις σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν, αλλά και πολύ χρήσιμα βίντεο και ηχητικά από ημερίδες, συνέδρια κλπ…

Το 2015 διοργανώσαμε με επιτυχία την πρώτη ημερίδα μας στο ΤΙΤΑΝΙΑ με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες διακεκριμένων συναδέλφων. Προγραμματίσαμε σεμινάρια κατασκευής αθλητικών ναρθήκων για τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2015, που δυστυχώς λόγω των ειδικών πολιτικών καταστάσεων που διαμορφώθηκαν στη χώρα, τις περιόδους εκείνες, μετέθεσαν αυτές τις δράσεις μας για το εγγύς μέλλον.

Σημαντικό για το γενικό οδοντίατρο, ήταν και το φυλλάδιο που εκδόθηκε από την εταιρία μας με πληροφορίες για τους αθλητικούς νάρθηκες και την πρόληψη των τραυματισμών. Τα φυλλάδια αυτά μπορεί να προμηθευτεί ο οδοντίατρος από την εταιρία μας, να τα έχει στην αναμονή του ιατρείου του, ώστε να ενημερώνονται οι ασθενείς.

- Μιλήστε μας λίγο για το διήμερο Συμπόσιο που οργανώνετε στις 5-6 Μαρτίου στην Αθήνα


ΓΤ: Φέτος η εταιρία μας αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω, διοργανώνοντας το 1ο διήμερο ΣΥΜΠΟΣΙΟ στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαρτίου με θέμα: « Οδοντίατρος Αθλητικής Ομάδας». Το διήμερο αυτό είναι γεμάτο από ενδιαφέροντα θέματα, που θα δώσουν στους συναδέλφους και όσους άλλους το παρακολουθήσουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να διδαχθούν την κατασκευή των εξατομικευμένων αθλητικών ναρθήκων. Παράλληλα θα υπάρξει σεμινάριο για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ένα θέμα πάντα επίκαιρο για έναν επαγγελματία της υγείας αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη.

Το θέμα του Συμποσίου "Οδοντίατρος Αθλητικής ομάδας" επιλέχτηκε για να αναδείξουμε την δυνατότητα του οδοντιάτρου να διδαχθεί σε θέματα στοματικής υγείας και των ειδικών αναγκών που προκύπτουν, από την δραστηριότητα των αθλητών, (επείγουσα και προγραμματισμένη θεραπεία), τόσο στο ιατρείο, όσο και στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τον αθλητικό σύλλογο. Έμφαση έχει δοθεί στα θέματα της πρόληψης και της άμεσης αντιμετώπισης του επείγοντος.

Η άμεση αντιμετώπιση στους αγωνιστικούς χώρους με τον οδοντίατρο κοντά στον αθλητή , είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στην επιτυχή εξέλιξη του συμβάντος. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και τα ποικίλα θέματα που θα αναπτυχθούν. Βλέπουμε λοιπόν πως η Αθλητική Οδοντιατρική μπορεί να πετύχει την συνεργασία και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας! Να βρεθούμε με νέες ομάδες συνανθρώπων μας, να βγούμε από το ιατρείο και προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, να γίνουμε μέρος της ομάδας ( αντί να είμαστε στους 4 τοίχους του ιατρείου και να περιμένουμε πότε θα έλθει ο ασθενής, να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας και να γνωρίσουμε κόσμο ).

Το πλήρες πρόγραμμα του Συμποσίου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

- Κύριε Τράπαλη ευχαριστούμε πολύ
ΓΤ: Και εγώ από τη μεριά μου θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συνεχή βοήθειά σας στις δραστηριότητες της εταιρίας μας και θα ήθελα να καλέσω τον οδοντίατρο να λάβει μέρος στο διήμερο συμπόσιό μας στην Αθήνα στις 5 και 6 Μαρτίου αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670