Σκοπός

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Οι σκοποί του σωματειου είναι επιστημονικοί και ειδικότερα:
1. Η έρευνα, συλλογή και δημοσίευση πληροφοριών για την πρόληψη και θεραπεία του τραύματος στην περιοχή του στόματος και του προσώπου, και η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ατόμων (οδοντιατρικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, αθλητικά σωματεία, προπονητές, αθλητές, γονείς , εκπαιδευτικοί).
2. Η εκπαίδευση, κλινική πρακτική, έρευνα και ενημέρωση των μελών στην Αθλητική Οδοντιατρική.
3. Η επιμόρφωση των Οδοντιάτρων στην Αθλητική Οδοντιατρική, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στοματικής υγείας στα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τις αθλοπαιδιές.

 

ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ
Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών είναι:
1. Η διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, επιμορφωτικών μαθημάτων διαδικτυακών σεμιναρίων ,εργαστηριακών πρακτικών σεμιναρίων και συνεδρίων με τη συμμετοχή επιφανών επιστημόνων, που έχουν αντικείμενο την Αθλητική Οδοντιατρική.
2. Η δημοσίευση επιστημονικών άρθρων και μελετών.
3. Η δημοσίευση εκλαϊκευμένων άρθρων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, γενικότερου ενδιαφέροντος, ομιλίες σε αθλητικούς χώρους και σχολεία, συμμετοχή σε ενημερωτικές εκπομπές.
4. Η συνεργασία με άλλα επιστημονικά σωματεία, ιδρύματα και οργανώσεις δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που έχουν κοινούς στόχους με το σωματείο μας, εντός ή εκτός Ελλάδος.
5. Η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και προβολή των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων σε θέματα πρόληψης και θεραπείας του τραύματος στην περιοχή του προσώπου και της κεφαλής, καθώς επίσης και των παθολογικών καταστάσεων στην περιοχή του στόματος.
6. Η υποβολή προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση κανόνων και προληπτικών μέσων για την ασφαλή άσκηση και τη διατήρηση της οδοντοστοματοπροσωπικής ακεραιότητας και υγείας των ενασχολούμενων με αθλητικές δραστηριότητες.
7. Η λειτουργία ιστότοπου (site) με τα στοιχεία: www.sportsdentistryhellas.gr
8. Η έκδοση φυλλαδίων ενημερωτικών και εκπαιδευτικών.
9. Η συμμετοχή των μελών μας σε αθλητικούς αγώνες .

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670