Η Ιστορία μας

Οι αθλητές αποτελούν μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας με ιδιαίτερα οδοντιατρικά προβλήματα και χαμηλό επίπεδο στοματικής υγείας. Η έλλειψη ενός Επιστημονικού φορέα που θα ενημέρωνε για τις οδοντιατρικές ανάγκες και την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση των αθλητών και των αθλουμένων ήταν παραπάνω από ορατή σε πολλούς Οδοντιάτρους.


Η αφορμή για μία τέτοια συλλογική προσπάθεια δόθηκε τον Ιούνιο του 2013. Σε ημερίδα για τους νέους Οδοντιάτρους που διοργάνωσε στα γραφεία του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ) παρουσιάστηκε το θέμα: «πρόληψη του τραύματος κατά την αθλητική δραστηριότητα», από τους Οδοντιάτρους Θεόδωρο Κουιμτζή και Αλέξανδρο Μάνο. Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του ιδίου θέματος στην Ημερίδα του ΟΣΠ, ( Ίδρυμα Ευγενίδου, 8 Ιουνίου 2013) και προτάθηκε η καθιέρωση «μήνα πρόληψης τραυματισμών του προσώπου». Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από το ΔΣ του ΟΣΠ (10/06/2013) και προτάθηκε στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) (14/06/2013). Η ΕΕΑΘΛΟ θέλει να ευχαριστήσει την Πρόεδρο του ΟΣΠ Μαρία Μενενάκου για την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή της, στην προσπάθεια αυτή.


Το έντονο ενδιαφέρον πολλών Οδοντιάτρων να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια που να αγκαλιάζει τους Οδοντιάτρους και τους Αθλητές σε Πανελλήνιο επίπεδο, εκφράστηκε με την πρόταση του Οδοντιάτρου Χρήστου Χρυσαφίδη για την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής η οποία ολοκληρώθηκε και τυπικά με την απόφαση 105/2013 του Ειρηνοδικείου Πειραιά, έπειτα από αίτηση των 29 ιδρυτικών μελών της.

 

Στη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου της European Association for Sports Dentistry και στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΘήνα, στις 20/11/2021, η ΕΕΑΘΛΟ έγινε επίσημος εταίρος της EA4SD. Το Διοικητικό συμβούλιο της EA4SD αποφάσισε ο Χρήστος Ραχιώτης σαν Πρόεδρος της ΕΕΑΘΛΟ και μέλος της EA4SD να εκλεγεί μέλος της Executive Commitee και μέλος της Scientific and Education Comimitee της EA4SD.

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670