Χαιρετισμός Προέδρου ΕΕΑΘΛΟ

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Η Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει το 1ο της Συμπόσιο, το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, Αθήνα.

Ως κεντρικό θέμα του Συμποσίου επιλέχθηκε : «Οδοντίατρος Αθλητικής Ομάδας». Η άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών στους χώρους άθλησης με τον οδοντίατρο να συμμετέχει ενεργά ως μέλος της ιατρικής ομάδας, είναι μια πρόκληση που …γιατί όχι, μας καλεί να βγούμε για λίγες ώρες από τους 4 τοίχους του ιατρείου και να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες όποτε χρειαστεί, καθήμενοι στον πάγκο της ομάδας της γειτονιάς μας.

Οι υποχρεώσεις του οδοντιάτρου προς τον αθλητή, σε συλλογικό επίπεδο ως μέλος της ιατρικής ομάδας, περιλαμβάνουν τον προαγωνιστικό έλεγχο, την προφύλαξη (πρόγραμμα αθλητικών ναρθήκων), την θεραπεία (επείγουσα και προγραμματισμένη) και την εκπαίδευση σε θέματα στοματικής υγείας των αθλητών, προπονητών, νοσοκόμων κ.ά.

Σκοπός του Συμποσίου είναι να αναλυθούν όλα εκείνα τα επιστημονικά πεδία, στα οποία ο γενικός οδοντίατρος θα πρέπει να είναι επαρκής παρέχοντας υψηλό επίπεδο οδοντιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές και αθλούμενους, τόσο στο ιατρείο όσο και στον αθλητικό σύλλογο. Στην προσπάθειά μας αυτή ανταποκρίθηκαν εκλεκτοί ομιλητές τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Το γεγονός αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα γόνιμο και πολύ ενδιαφέρον Συμπόσιο, το πρώτο στο είδος του.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και κατασκευής Εξατομικευμένων Αθλητικών Ναρθήκων.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΑΘΛΟ, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συμποσίου, με την προσδοκία να αποτελέσουν πηγή γνώσεων, ικανών να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του Οδοντιάτρου προς τους Αθλητές και να τονώσουν το επαγγελματικό του προφίλ.

Σας περιμένουμε όλους για ένα δημιουργικό επιστημονικό διήμερο. 

 googlekouimtzis

  Θεόδωρος Κουϊμτζής

Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670