Ομιλητές

 

Στο 1ο Συμπόσιο της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) συμμετέχουν:

 

 

 • Νάτσης Κωνσταντίνος: Καθηγητής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

natsisΟ Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Νάτσης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής του Εργαστηρίου Περιγραφικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και τέως Πρόεδρος της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας και Θράκης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας (ΕFSMA) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας (FIMS). Είναι Editor-In-Chief του περιοδικού European Journal of Sports Medicine. Γεννήθηκε το 1964 στη Φλώρινα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. και της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ο κ. Νάτσης διετέλεσε πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας. Διετέλεσε Ιατρικός Διευθυντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη Θεσσαλονίκη και στο 8 Παγκόσμιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Πάλης που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2008. Ήταν ιατρός στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το 2006. Είναι μέλος 20 Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών και 15 Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολυάριθμες δημοσιεύσεις τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή περιοδικά.

 

 

 • Τζούτζας Ιωάννης: Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

tzoutzas

Ο Δρ. Ιωάννης Τζούτζας είναι Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νότια Καλιφόρνια USC, ανακηρύχθηκε το 1984 Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ξεκινά το 1981 ως Επιστημονικός Συνεργάτης. Το 1984 εξελέγη Λέκτορας , το 1989 Επίκουρος Καθηγητής, το 1998 Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2015 ανέλαβε ως Καθηγητής της Οδοντικής Χειρουργικής. Είναι τακτικό μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών, ανάμεσά τους η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (Πρόεδρος 2003/2005), Προσθετική Εταιρεία Ελλάδος, Academy of Operative Dentistry και Academy for Sports Dentistry. Έχει πλούσια οργανωτική και Διοικητική Δραστηριότητα μεταξύ των άλλων είναι υπεύθυνος επιτροπής ελέγχου Διασποράς λοιμώξεων, Πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής από το 2007 έως σήμερα, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ-2004 ήταν υπεύθυνος της Οδοντιατρικής Κλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά.

 

 

 • Κοσκολού Μαρία: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ.

koskolouΗ Μαρία Κοσκολού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εργοφυσιολογίας στον Τομέα Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος Πτυχίου Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ, 1985), Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (University of British Columbia, Canada, 1991) και Διδακτορικού Διπλώματος στην Εργοφυσιολογία (University of Copenhagen - August Krogh Institute, Denmark, 1998). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν μελέτη καρδιαγγειακών, αναπνευστικών και μεταβολικών αποκρίσεων στην άσκηση νεαρών και ηλικιωμένων ατόμων με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της υγείας. Εκτός της Εργοφυσιολογίας, διδάσκει μεταξύ άλλων στους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ το μάθημα «Διατροφή: Αθλητική Απόδοση και Υγεία».

 

 

 

 

 • Παξιμαδά Χαρίκλεια: Επίκουρη Καθηγήτρια Οδοντικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

paximadaΑπεφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979 και ασκεί την Οδοντιατρική ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1980. Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο της Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1980. Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και το ίδιο έτος εξελέγη Λέκτορας στο Εργαστήριο της Οδοντικής Χειρουργικής. Από το 1999 κατέχει την θέση της Επίκουρης Καθηγήτριας. Εχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 εργασίες σε Ελληνικά και Ξένα Οδοντιατρικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 300 ομιλίες σε Οδοντιατρικές Επιστημονικές Εκδηλώσεις και Συνέδρια. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για πολλά χρόνια και Πρόεδρος της Εταιρείας από το 2009. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ελληνικής Οδοντιατρικής και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Οδοντιατρικής.

 

 

 

 • Παπάζογλου Στρατής: Επίκουρος Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

papazoglouΟ Δρ. Στρατής Παπάζογλου αποφοίτησε το 1989 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1991 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική και το Master στην Οδοντιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ohio στις ΗΠΑ (The Ohio State University) όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή (PhD 1999). Από το 1992 ως το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής σε αυτό το Πανεπιστήμιο. To 2002, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2013 είναι υπεύθυνος της κλινικής άσκησης των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Οδοντική Χειρουργική. Έχει λάβει υποτροφίες (προπτυχιακός υπότροφος Κληροδοτήματος Αντωνίου Παπαδάκη) και έχει τιμηθεί με διακρίσεις και βραβεία μεταξύ των οποίων: διάκριση από το International College of Prosthodontists (2005), 1o Βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία από το Εuropean Academy of Esthetic Dentistry (2013) και 2o Βραβείο για την καλύτερη ερευνητική εργασία από το Εuropean Academy of Esthetic Dentistry (2014). Έχει πραγματοποιήσει πολλές παρουσιάσεις σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει πάνω από 65 δημοσιεύσεις. Διατηρεί στην Αθήνα ιδιωτικό ιατρείο με έμφαση στην Αισθητική Οδοντιατρική, Εμφυτευματολογία και Προσθετική.

 

 

 • Σιλβέστρος Σπύρος: Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

silvestrosΟ Περιοδοντολόγος Δρ. Σπυρίδων Σιλβέστρος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1983 και το 1991 έλαβε τον τίτλο του «Διπλωματούχου Περιοδοντολόγου», από το Πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστώνης. Το 1998 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2002 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει λάβει μέρος σε 255 συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στα περισσότερα από τα οποία ήταν ομιλητής, περισσότερες από 50 εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Από το 1984 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, όπου ασχολείται αποκλειστικά με την θεραπεία ασθενών με περιοπροσθετικά προβλήματα και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

 

 

 

 

 • Φαρμάκης Ελευθέριος-Τέρρυ: Επίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντίας, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

farmakisΕισήχθηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1991. Το 1993 ολοκληρώνει τη διετή Μεταπτυχιακή του εξειδίκευση (Master) στη Βιολογία Στόματος και την κλινική εξειδίκευση του στην Ενδοδοντία. και το 2005 ορκίζεται Διδάκτορας, στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2009 εκλέγεται Λέκτορας στο Εργαστήριο της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2014 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο αντικείμενο. Είχε συμμετοχή στην οργάνωση αλλά και στην υλοποίηση των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών στους Ολυμπιακούς αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα 2004. Επίσης έχει εκπροσωπήσει επί σειρά ετών την International Society for Dentistry, Sport and Dental Trauma, στις συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI). Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιριών, με σειρά ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων στο αντικείμενο του, καθώς και κριτής σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

 

 

 • Τσολάκης Απόστολος: Επίκουρος Καθηγητής Ορθοδοντικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

tsolakisΑποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve των ΗΠΑ. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής της Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008. Είναι Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Saint Louis και CWRU των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην κρανιοπροσωπική αύξηση, τη βιολογική βάση της ορθοδοντικής μετακίνησης όπως επίσης την ορθοδοντική αντιμετώπιση των εγκλείστων δοντιών και των προβλημάτων ΙΙΙης τάξεως κατά Angle.

 

 

 

 

 • Χρυσαφίδης Χρήστος: Αισθητική και Επανορθωτική Οδοντιατρική

xrusafidisΔιετέλεσε για 30 χρόνια Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής τόσο σε εργαστηριακό όσο και κλινικό επίπεδο (Κλινική Συνολικής Αντιμετώπισης). Παρουσιάσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια σε ερευνητικές και κυρίως κλινικές εργασίες. Συμμετείχε σε Σεμινάρια Αισθητικής Οδοντιατρικής σε Ελβετία ,Γερμανία και Αγγλία. Επιμορφωτικά Σεμινάρια οδοντιάτρων στα πλαίσια παροχής των από εταιρείες οδοντιατρικών προϊόντων. Συνιδρυτής και Μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής.

 

 

 

 

 

 • Τασόπουλος Θεόδωρος: Προσθετολόγος

tasopoulosΟ Dr. Θεόδωρος Τασόπουλος αποφοίτησε απο την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004. Έκτοτε εργάζεται στην οδοντιατρική κλινική που διατηρεί στην Αθήνα, καλύπτοντας το φάσμα όλης της σύγχρονης οδοντιατρικής. Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον Τομέα της Προσθετικής του Πανεπιστημίου Bristol (Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ το 2010 εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της Προσθετικής σε συνεργασία με το τμήμα Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σε συνέδρια με ομιλίες και έχει δημιοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά αλλά και ξενόγλωσσα περιοδικά στο αντικείμενο της Προσθετικής. Απο το 2013 παρουσιάζει σειρά θεωρητικών άλλα και πρακτικών σεμιναρίων με θέμα την κατασκευή εξατομικευμένων προστατευτικών ναρθήκων και συσκευών για την αντιμετώπιση αποφρακτικών απνοιών στον ύπνο.

 

 

 

 • Τζέρμπος Φώτης: Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

tzerbosΟ Δρ. Φώτης Τζέρμπος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο TUFTS Bοστώνης ΗΠΑ. Το 1991 πήρε εξειδίκευση στο Presbyterian Hospital και Eye and Ear του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και το 2001 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Oδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τη χρονιά 2001-2002 διετέλεσε ειδικός επιστήμονας στο εργαστηριακό της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2004 έως το 2009 ήταν Λέκτορας στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έγινε Επίκουρος Καθηγητής στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 2015 που ανέλαβε ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Είναι τακτικό μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών, ανάμεσά τους η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

 

 

 • Ρούσσου Ίλεια: Λέκτορας Προσθετικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

roussouΗ Ίλεια Ρούσσου είναι Λέκτορας Προσθετικής στο ΕΚΠΑ. Πήρε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Προσθετική (Prosthodontics) στο Πανεπιστήμιο Temple, USA και στον Στοματοπροσωπικό Πόνο (Orofacial Pain) στο Kentucky University, USA. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ΕΚΠΑ. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της αποτελούν οι συγκλεισιακές διαταραχές, ο βρυγμός και η αλληλεπίδρασή τους στο στοματογναθικό σύστημα. Η Ίλεια Ρούσσου πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε θέματα Γναθοπροσωπικού Πόνου διάγνωσης των διαταραχών αυτών και θεραπείας τους, ολικές προσθετικές αποκαταστάσεις, οδοντικής σύγκλεισης και διαταραχές αυτής. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, έχοντας συμβάλλει παρράλληλα στην διοργάνωση διεθνών συνεδρίων στην Χώρα μας. Εκτός από την Πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που εξειδικεύεται στην Προσθετική και στην αντιμετώπιση όλων των μορφών Γναθοπροσωπικού Πόνου.

 

 

 

 

 

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670