Ομιλητές

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 

                               Dr Regina Queiroz Είναι εξειδικευμένη στην Παιδοδοντιατρική, Ορθοδοντική και Οδοντιατρική Ακτινολογία στη Βραζιλία.

Regina Queiroz

Έχει μετεκπαιδευθεί στην Αθλητική Οδοντιατρική και Ιατροδικαστική Στοματολογία στην Ιταλία. Έχει Master στη Μελέτη κι Αξιολόγηση της Στάσης Σώματος κατά την Άθληση (Sport Posturology)-Ιταλία και τη Σωματική Άσκηση κι Υγεία (Physical Activity and Health)-Ισπανία. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Συνολικής Οδοντιατρικής Αντιμετώπισης (International Academy of Integral Dentistry)- Ιταλία και αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ακαδημίας Αθλητικής Οδοντιατρικής (SPOD)- Πορτογαλία. Είναι συντονίστρια και καθηγήτρια στο μάθημα της Αθλητικής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Sao Leopoldo Mandic- Σάο Πάολο, Βραζιλία.

 

 

 

 

                               Fabio Fantozzi Είναι δημιουργός και γενικός διευθυντής του ορθοδοντικού εργαστηρίου Orthofan (κοντά στην Ανκόνα-Ιταλία).

Fabio Fantozzi

Τον Μάρτιο του 2006, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άρθρου στο Εθνικό Συνέδριο της ORTEC- Καζέρτα- Ιταλία. Από το 2009, διδάσκει στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Τεργέστης. Από το 2010, είναι ομιλητής για ορθοδοντικούς μηχανισμούς της ISO (Institute of Dental Studies) Leone Ltd.- Φλωρεντία. Από το 2012, διδάσκει στο Ορθοδοντικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας, στον οποίο έχει απονεμηθεί ο τίτλος του “δεξιοτέχνη στην Ορθοδοντοτεχνική”. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “ Technica Ortodontica” (Ορθοδοντοτεχνική) και “Sport Mouthguards, what is indispensable to know” (Αθλητικοί νάρθηκες, όλα όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζετε). Είναι επίσης συγγραφέας πολλών επιστημονικών-τεχνικών άρθρων σε διάφορα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει επίσης συνεργαστεί με τα πανεπιστήμια της Μεσίνας, Σιέννας, Περούτζιας, Λ’ Ακουίλα και Κιέτι της Ιταλίας. Μαζί με τη Dr. Regina Queiroz, δίνει σεμινάρια σε πολλές χώρες παγκοσμίως για τους επαγγελματικούς αθλητικούς νάρθηκες, παρουσιάζοντας νέα πρωτόκολλα, υλικά και τεχνικές.

 

 

 

 

                               Δρ. Ελένη Παραρά, MD, DDS, MSc, PhD Επιμελήτρια Α΄ στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΓΝΑ ΚΑΤ.

eleni parara

Έλαβε την ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής το 2006. Κατέχει πτυχίο Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ (1995), Ιατρικής ΕΚΠΑ (2009), MSc Oral Surgery Manchester UK (1997), ΜΔΕ στην Παθοβιολογία Στόματος ΕΚΠΑ (1999) και Διδακτορικό Δίπλωμα ΕΚΠΑ (2013). Εργάστηκε ως επικουρική επιμελήτρια στο ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός» (2006-10) και στο ΓΝΑ ΚΑΤ (2011-12, 2013-14).

 

 

 

 

                               Τζέρμπος Φώτης: Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

tzerbos

Ο Δρ. Φώτης Τζέρμπος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο TUFTS Bοστώνης ΗΠΑ. Το 1991 πήρε εξειδίκευση στο Presbyterian Hospital και Eye and Ear του Πανεπιστημίου του Pittsburgh και το 2001 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Oδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τη χρονιά 2001-2002 διετέλεσε ειδικός επιστήμονας στο εργαστηριακό της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2004 έως το 2009 ήταν Λέκτορας στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έγινε Επίκουρος Καθηγητής στην Κλινική της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 2015 που ανέλαβε ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Είναι τακτικό μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών, ανάμεσά τους η Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

 

 

 

 

                               Τζούτζας Ιωάννης: Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής, της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

tzoutzas

Ο Δρ. Ιωάννης Τζούτζας είναι Καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νότια Καλιφόρνια USC, ανακηρύχθηκε το 1984 Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ξεκινά το 1981 ως Επιστημονικός Συνεργάτης. Το 1984 εξελέγη Λέκτορας , το 1989 Επίκουρος Καθηγητής, το 1998 Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2015 ανέλαβε ως Καθηγητής της Οδοντικής Χειρουργικής. Είναι τακτικό μέλος αρκετών επιστημονικών εταιρειών, ανάμεσά τους η Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης (Πρόεδρος 2003/2005), Προσθετική Εταιρεία Ελλάδος, Academy of Operative Dentistry και Academy for Sports Dentistry. Έχει πλούσια οργανωτική και Διοικητική Δραστηριότητα μεταξύ των άλλων είναι υπεύθυνος επιτροπής ελέγχου Διασποράς λοιμώξεων, Πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής από το 2007 έως σήμερα, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ-2004 ήταν υπεύθυνος της Οδοντιατρικής Κλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά.

 

 

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670