Εκδηλώσεις

simposio

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Η Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει το 1ο της Συμπόσιο , το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2016 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, Αθήνα.
Ως κεντρικό θέμα του Συμποσίου επιλέχθηκε το: «Οδοντίατρος Αθλητικής Ομάδας».Σκοπός του Συμποσίου είναι να αναλυθούν από καταξιωμένους ομιλητές όλα εκείνα τα επιστημονικά πεδία, στα οποία ο γενικός οδοντίατρος θα πρέπει να ανταποκριθεί παρέχοντας υψηλό επίπεδο οδοντιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές και αθλούμενους, τόσο στο ιατρείο όσο και στον αθλητικό σύλλογο, ως μέλος της ιατρικής ομάδας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους αθλητές περιλαμβάνουν τα εξής πεδία:

-Προαγωνιστικό έλεγχο και παρακολούθηση του αθλητή κατά την αγωνιστική περίοδο.
-Αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, με έμφαση στην αντιμετώπιση του οδοντικού τραύματος.
-Πρόληψη του τραύματος, με την κατασκευή εξατομικευμένων αθλητικών ναρθήκων προστασίας των δοντιών.
-Υποχρεώσεις του οδοντιάτρου σε συλλογικό επίπεδο ως μέλος της ιατρικής ομάδας, με τη μορφή προαγωνιστικής εξέτασης, προφύλαξης (πρόγραμμα αθλητικών ναρθήκων), θεραπείας (επείγουσας και προγραμματισμένης) και εκπαίδευσης σε θέματα στοματικής υγείας των αθλητών, προπονητών, νοσοκόμων κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα πραγματοποιηθούν πρακτικά σεμινάρια κατασκευής αθλητικών ναρθήκων και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΑΘΛΟ, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συμποσίου. Προσδοκία μας είναι το Συμπόσιο αυτό να αποτελέσει πηγή γνώσεων στον τομέα της Αθλητικής Οδοντιατρικής, ικανών να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του Οδοντιάτρου προς τους Αθλητές και να τονώσουν το επαγγελματικό του προφίλ.

 

Αφίσα Συμπόσιου

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 187, Πειραιάς
Τ.Κ. 18535

E-mail:

Τηλέφωνο: 2104181444 & 6937019896

Διαχειριστής ιστοτόπουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Author: Google+