Αρχική

 

afisa eathlo

 

 

 Ήσασταν όλοι για μετάλλιο!

 

metaleio

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) χαιρετίζει με υπερηφάνεια την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αθλητικής Οδοντιατρικής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Α. Παπαδόπουλος» στην φιλόξενη Κυπαρισσία της Μεσσηνίας και αποτελεί το αποκορύφωμα πολλών μηνών σκληρής εργασίας και προετοιμασίας. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε περίπου 100 συμμετέχοντες. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και προοπτικές σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που προώθησε τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των προληπτικών στρατηγικών, των τρόπων διαχείρισης και των τεχνικών αποκατάστασης ειδικά προσαρμοσμένες στους αθλητές. Παράλληλα παρουσιάστηκαν θέματα προσθετικής και ακτινοδιάγνωσης.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής κατάφερε να παρουσιάσει μια εκπληκτική σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ομιλιών, εργαστηρίων και διαδραστικών συνεδριών. Είχαμε την τιμή να ακούσουμε από κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες σε ποικίλους τομείς, οι οποίοι προσέφεραν μοναδικές εισηγήσεις και προοπτικές για το μέλλον. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 4 ελεύθερες ανακοινώσεις και βραβεύτηκε η καλύτερη ανακοίνωση, αυτή που παρουσιάστηκε από τον Αντισμήναρχο Π.Α. Ζαχαρόπουλο Γεώργιο.

Οι 7 χορηγοί και συνεργάτες του συνεδρίου συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και επιτράπηκε η πραγματοποίηση του συνεδρίου με επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ακόλουθους χορηγούς Colgate, Frezyderm, Intermed, FN Orthodontics, Upper Dental, DMP-HDS και Denco Dental καθώς και τους μικρούς μας χορηγούς Aksion Dental, OralB, Κολτσίδα dentotech, Sarantos dental art lab, GP Dental για τη στήριξή τους. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το σύνεδριο.

Παράλληλα, το συνέδριο συνοδεύτηκε με κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Η Τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Σε ένα πολύ όμορφο χώρο καλωσορίσαμε τους σύνεδρους και του χορηγούς με μια μικρής διάρκειας χορευτική παράσταση από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Παράλληλα υπήρξε δοκιμή τοπικών προϊόντων και ακολούθησε δεξίωση με Μπουφέ και ζωντανή μουσική με ορχήστρα. Στην Τελετή έναρξης η ΕΕΑΘΛΟ βράβευσε την Παιδοδοντίατρο Μαρία Μενενάκου, μέλος Δ.Σ. ΕΟΟ και πρώην Πρόεδρο Ο.Σ.Πειραιά και Γ.Γ. ΕΟΟ, για τη υποστήριξη και την συμβολή στη δημιουργία της ΕΕΑΘΛΟ. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε οινογνωσία & γευσιγνωσία στο εστιατόριο «Καρνάγιο» στην παραλία Κυπαρισσίας με την βοήθεια του Οινογνώστη Κωνσταντίνου Ντάντου. 

Σε ένα Συνέδριο αθλητικής οδοντιατρικής με αυτό το περιεχόμενο δεν θα μπορούσε να λείπουν οι αθλητικές εκδηλώσεις. Καθημερινά το πρωί στην παραλία υπήρχαν μαθήματα πρωινής γυμναστικής, όπου συμμετείχαν οι σύνεδροι και οι συνοδοί τους. Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία λαϊκός αγώνας δρόμου 4 χλμ και παιδικός αγώνας 1 χλμ. Στον αγώνα ενηλίκων συμμετείχαν και σύνεδροι καθώς και συνοδά μέλη. Στον παιδικό αγώνα συμμετείχαν περίπου 70 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Την ίδια ημέρα παράλληλα έγιναν αγώνες Μπιτς Βόλεϊ στην παραλία της Κυπαρισσίας. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κυπαρισσίας μεταξύ του Δίωνα Κυπαρισσίας και της μικτής ομάδας των Υγειονομικών Μεσσηνίας-Μελών ΕΕΑΘΛΟ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια διατέθηκαν προς ενίσχυση του τοπικού συλλόγου μπάσκετ “Δίωνα Κυπαρισσίας. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Για την ιστορία Ο Δίωνας επικράτησε 80-79!. Στον Δίωνα συμμετείχε σαν παίκτης ο Πελεκάνος που έχει περάσει από Περιστέρι, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ρεάλ. 

Τέλος, ο κ, Κουιμτζής επίτιμος πρόεδρος της ΕΕΑΘΛΟ έκανε ενημέρωση στους αθλητές των τοπικών σωματείων για τη χρήση του αθλητικού νάρθηκα και μοίρασε το φυλλάδιο που έφτιαξε η ΕΕΑΘΛΟ και χρηματοδότησε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και απευθύνεται στο κοινό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ Θεοδωροπούλου Γεωργία (πρόεδρο), την Μουστάκη Χριστίνα, τον Άγγελο Τσορφόλια, τον Ανσουριάν Εμμανουήλ, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και ιδιαίτερα την Πρόεδρο Λαγούδη Αργυρώ, την ΕΕΑΘΛΟ και ιδιαίτερα τα μέλη Κυρανούδη Κατερίνα, την Καρδαρά Παναγιώτα, τον Κουιμτζή Θεόδωρο και τον Τράπαλη Ιωάννη, τον Δήμο Τριφυλλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την βοήθεια και την στήριξη που έδωσαν πριν και καθόλη την διάρκεια πραγματοποίησης του συνεδρίου.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ

new logo1

new logo2

new logo3

 

Μήνυμα Προέδρου

Η καλή στοματική υγεία και η διατήρησή της έχει ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα ζωής του αθλητή και μπορεί να επηρεάζει την αθλητική του δραστηριότητα, είτε αυτή είναι η καθημερινή του προπόνηση είτε η αγωνιστική του συμμετοχή.

Αντίθετα, το χαμηλό επίπεδο στοματικής υγείας που έχει παρατηρηθεί σε πολλούς αθλητές και οι ανεπιθύμητες καταστάσεις που αυτές συνεπάγονται όπως πχ πόνος, φλεγμονές, οδοντικό τραύμα, μπορούν να σταθούν εμπόδιο για τον αθλητή να προπονηθεί ή να αγωνιστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Χρόνια επίπονης προετοιμασίας και προσπάθειας μπορεί να πέσουν στο κενό εξ αιτίας συνηθισμένων οδοντοστοματικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να προληφθούν.

Η Εταιρεία μας έχει σα στόχο και επιδίωξη να φέρει τον Οδοντίατρο κοντά στην Αθλητική κοινότητα, και έχοντας για εφόδια τα σύγχρονα δεδομένα της επιστήμης, να συμβάλλει στη βελτίωση της στοματικής υγείας των αθλητών και αθλουμένων. Έτσι κάθε αγωνιζόμενος θα μπορεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς τους περιορισμούς που απορρέουν από ανεπιθύμητες καταστάσεις στην περιοχή του στόματος.

Περισσότερα

Προνόμια μελών

 • Παρακολούθηση όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων της Εταιρείας με μειωμένο κόστος.
 • Πρόσβαση σε περιοχές μελών στον ιστότοπο της Εταιρείας.
 • Ενημέρωση για επιστημονικά και επαγγελματικά θέματα της Eταιρείας μέσω newsletter και email.
 • Συμμετοχή στον κατάλογο μελών της Εταιρείας ο οποίος είναι προσβάσιμος στο κοινό.
 • Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες της Εταιρείας.
 • Συμμετοχή σε Επιστημονικές Επιτροπές που συγκροτούνται από το Δ.Σ της Εταιρείας.
 • Συμμετοχή στις δράσεις της Εταιρείας.
 • Δωρεάν παρουσίαση (power point) για ομιλίες, με θέμα την πρόληψη και πρώτες βοήθειες οδοντικού τραύματος.

education videos

Εγγραφείτε τώρα!

 

Επιστημονικά Άρθρα

arthra

Άρθρα

Διαβάστε επιστημονικά άρθρα γραμμένα από μέλη της ομάδας μας...
Περισσότερα

 

Εκδηλώσεις

synedria

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλα τα συνέδρια και τις εκδηλώσεις στο χώρο της οδοντιατρικής...
Περισσότερα

 

Τι προτείνει η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) για τη στοματική υγεία των αθλητών.

 

Olympic_Rings_3.png

 

Σύμφωνα με τις θέσεις ομοφωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την τακτική εξέταση της στοματικής υγείας των υψηλού επιπέδου αθλητών (2009) η οδοντιατρική εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

 • Δείκτης DMF (decayed-missing-filled). Αυτά τα τρία στοιχεία (τερηδονισμένα-εξαχθέντα-θεραπευμένα δόντια) μαζί με ένα πλήρες οδοντιατρικό ιστορικό μας δίνουν μια σαφή εικόνα της στοματικής υγείας των αθλητών.

Για την πρόληψη τραυματισμών στην περιοχή του στόματος και του προσώπου θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους εξής παράγοντες κινδύνου:

 • Ανωμαλίες Σύγκλεισης. Ειδικά οι περιπτώσεις αυξημένης οριζόντιας πρόταξης (μεγαλύτερης των 6 χιλιοστών) παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών (Kvittem et al 1998, Burden 1995).
 • Παρουσία ορθοδοντικών μηχανισμών. Οι διάφοροι ορθοδοντικοί μηχανισμοί όπως σιδεράκια ή μασελάκια αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο τραυματισμών(Croll et al 1996).Περισσότερα

Νewsletter

Πληροφορίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διεύθυνση: Θηβών 2, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Γουδή, Γραφείο Χρηστου Ραχιώτη
Τ.Κ. 11527

E-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 2107461094 & 6945318670